Hardloopbaan

In het midden van het Flevopark is een hardloopbaan. Speciaal voor hardlopers heeft de gemeente er een grote groene streep getrokken, die de afstand per 100 meter aangeeft. Het geeft een beetje een NewYorkse aanblik. ik doe graag mee aan NewYorkse aanblikken en loop elke woensdag en zondag steeds meer rondjes.

Vreemd is het wel, dat het rondje in totaal maar 460 meter groot is. Het staat er ook expliciet op vermeld, 100/460 200/460. Van de 400 meter naar de finish is het net een bevreemdend kort stukje. Dat het er heel duidelijk staat, wil natuurlijk niet zeggen, dat ik zoiets ook in de gaten heb. Het dringt pas na talloze rondjes tot me door dat de 460 op de omvang van het hele rondje slaat. De ramp is niet te overzien.
spMet terugwerkende kracht zijn al mijn rondjes geen 500 meter maar 460 meter. Ik blijk vorige week geen 5 kilometer maar 4,6 kilometer te hebben gelopen die woensdag en zondag. In totaal heb ik die week geen 10 maar slechts 9,2 kilometer gelopen. Maar de schade van 0,8 kilometer inhalen, dat kan niet makkelijk op een rondje van 460 meter.
Al rennend probeer ik te bedenken hoeveel ik nou nog lopen moet. Het is rond de 1,7 maar achter de komma is er zeker nog een 3 en dan een 9 en dan schiet mijn werkgeheugen te kort. Ik weet niet waar het rondje van 0,7 ophoudt, maar ik weet zeker dat het niet in de buurt van mijn fiets is. Mijn hele trainingsschema is door de war. Geen wonder dat ik nog steeds 5,4 kilo te zwaar ben.

Translate »
×
%d bloggers liken dit: