Geen dure prullen, wat jammer nou

Men maakt elkaar graag wijs dat de V&D te oubollig was. Ik geloof daar niet in. Ze hadden heus wel nieuwe dingen maar die wilde ik niet meer. Ik heb een jas gekocht daar, meteen de zak uitgescheurd. En een stofzuiger, ook al stuk. De mensen willen die troep niet meer. Goedkope rotzooi heeft de wereld overgenomen. Het huis staat vol met spullen die stuk zijn. Je kan ze alleen verruilen voor spullen die na een dagje ook weer stuk zijn.

Jarenlang had ik geen nieuwe weegschaal nodig. Ik had een blikken. Werkte altijd. Gekocht bij de Blokker. Dat was toen nog een deugdelijke winkel waar je solide spullen kon kopen. Spullen voor het leven, zoals mijn weegschaal. Die was niet helemaal perfect natuurlijk, hij stond altijd te zwaar afgesteld. In het echt was ik altijd precies 10 kilo lichter.

Op een gegeven moment ging het ijzeren glaasje eraf en toen deed hij het ook nog steeds perfect. Maar daarna liet ik er een shampoofles op vallen en was dat rode wijzertje eraf. Daar werd de weegschaal eigenlijk alleen maar beter van. Ik speculeerde nu het gewicht en ook dat bleek vrij aardig te kloppen.

Tot ik de deur niet meer door paste en er een nieuwe weegschaal moest komen. Ik ging weer een oer-Hollandse winkel voor huishoudelijke artikelen, al weet ik nu niet meer of het de Blokker, de V&D of de Hema was. Voor boel veel meer geld dan ik had willen uitgeven werd ik gedwongen tot het kopen van een design-weegschaal. Ik kocht er een glazen plaat met een plastic dingensie en daar moesten dan twee batterijtjes in. Als ik er drie keer achter elkaar opnieuw op ging staan, variëerde mijn gewicht met +/-35 kilo. week erop bleken uitschieter-variaties met +60 kilo ook voor te komen. Zelden heb ik zo veel betaald voor een glazen plaat met een plastic batterijhouder. Waar de kosten in zitten, weet ik niet.

Ik weet alleen dat de inkoopmanager meer naar de prijs dan naar de kwaliteit heeft gekeken. Nog geen 3 dagen later waren de batterijtjes alweer op. Vrij gauw daarna gebeurde het weer. Hoeveel ik weeg, geen idee!  De batterijtjes zijn op. Eigenlijk komt het er op neer dat ik iedere keer dat ik op de weegschaal wil staan, nieuwe batterijtjes nodig heb. En als ie dan iets aangeeft, weet ik nog niet of dat klopt. Zo bezien is het een hele dure glazen plaat. Ik kan hem beter gebruiken als snijplankje.

En zo gaat het met de strijkplank die te laag is, de stofzuiger die niets zuigt en is afgebroken in het midden, de ontbijttafelbarkrukjes, waarvan het bordkarton gescheurd is, een zitting van bordkarton hallo zeg, en de electrische tandenborstel met de stukke lader. Zelfs een plantenspuit maken ze al niet meer zoals het moet. Bij dat goedkope plastic heeft iedere lompe hollander net als ik die schroefdraad vrij gauw stuk gedraaid.

Het lijkt wel of alles wat ik de afgelopen drie jaar gekocht heb, ik de afgelopen 3 jaar weer opnieuw moest kopen.  Er is alleen maar rotzooi, het komt allemaal uit China, je weet het al als je het koopt. Of het nu een merk-waterkoker is voor 30 of een voor een habbekrats, na een jaar kan die in de prullenbak.

Wat ga je dan doen als eenvoudige sterveling? Niet meer kopen. Dat wordt toch al aangemoedigd doordat de vaste lasten de pan zijn uitgerezen. Je leent het wel van iemand of je ruilt het met zo’n facebook-groepje. Het lijkt wel alsof we niet beseffen dat het communicerende vaten zijn. Op die manier is het ook geen wonder is dat de V&D failliet gaat. En ook geen gemis. Ja, van de winkelstraat. Welke winkelstraat, die straat vol van laaienlichters van Chinese rotzooi voor 30x de prijs verkopen. Al die Chinese sweatshops waar ze schoenen maken die je na drie keer lopen weg kan gooien omdat de lijm los liet.

Nu is al die ruimte vrijgekomen. En de vastgoedbazen kunnen der ook niks meer mee. Nou das mooi, geef het terug aan de gemeenschap waar het vandaan kwam. Dan kunnen we nog een buurthuis in dat gebouw oprichten of asielzoekers in zetten of zo. Plant er bloemetjes. Dan hebben we er nog wat aan.

Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal
Medisana PSD - Analoge - Personenweegschaal
Score 4.4 out of 5 stars.
€30,-
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Free shipping!
Click to view this product at bol.com
Poorly Made In China
Poorly Made In China
An Insider's Account of the China Production Game
€15,13
2 - 3 weken
Click to view this product at bol.com
Translate »
×
%d bloggers liken dit: