Ode aan de blender

blenderOm te bewijzen dat ik ook voor de libelle zou kunnen schrijven, wil ik hier graag een ode brengen aan de blender*.

Wij Nederlanders, en Europeanen in het algemeen, zijn meer van de keukenmachine**. Dat leerde ik ergens op een Amerikaans blog.** Ik had er nooit zo naar gekeken, maar het moet wel kloppen.****Wij hadden van huis uit altijd al een keukenmachine. De keukenmachine was werkelijk ideaal voor de hutspot. Heerlijke, dunne sliertjes wortel, in een handomdraai. Het was de enige toepassing die de keukenmachine uiteindelijk kreeg. Daarna moesten we eeuwen afwassen. De keukenmachine is nadien nooit meer schoon geweest.

Alleen al daarom is de blender een aanwinst. De blender kan met stekker en al in de vaatwasmachine.& Pas na de aanschaf dringt tot je door hoe geniaal de blender eigenlijk is.&& Werkelijk alles kan in mootjes. &&& Alles, op peuterhandjes na, zo meldt de verpakking uitdrukkelijk. &&&&

Alles wat je zelf maakt is lekkerder.$ Je fruitshakes zijn verser.$$ Je chocolademouse is fairtrade´er.$$$ Je hoeft nooit meer naar de biologische supermarkt voor gemalen pindacashewkaas. $$$$ Drie dure euro’s neerleggen voor een spinaziespruitjespeterseliesmootie is voorgoed verleden tijd. Sorry Olvarit. De bananenhapjes kunnen we ook zelf verrijken met geblende vitamine c pillen.

En zo kom ik op een van de grote geheimen van het blendergenootschap. Er is een scala aan toepassingen die de officiële gebruiksaanwijzing niet vermeldt. Geniet van je huisgemaakte methaqualon smoothie! Of verrijk je met arrabiatanonen gemalen koffie met de betablokkers van je eega.  Eindelijk kan je ook zelf de ritalin van je kinderen met dextro-energy tabletten versnijden. Een stuk gezonder!^

De blender is onmisbaar in het huishouden van elke Groene Weduwe in Alphen aan den Rijn!^^


Noten

*een huiselijk libelle onderwerp

** generalisatie naar heel nederland een veel voorkomende libelle drogreden

***vage bron

**** ad autoritam

 

**** post hoc ergo propter hoc, ook een veelvoorkomende libelle drogreden

 

& niet conform NEN 1010!

&& Ik ben niet vies van commercie.

&&&secundum quid

&&&& ad autoritam en een flauwe grap, ook om het leuk te houden voor de intelligentere maar saaie ambtenaren-libelle-lezer.

$ non sequitur

$$ non squitur

$$$ non sequitur

$$$$ non sequitur ad nauseam

^ ad concequetiam

^^post hoc ergo propter hoc en eindeloos respect voor de doelgroep

Translate »
×
%d bloggers liken dit: