Het Melkcomplot

towhomitmayconcernÉén complot mag je als weblogger ook in geloven. Daarom ga ik u daar nu alles over uit de doeken doen. Het is niet zomaar een complot. Het is een complot tegen Zazkia. Het begon gisterenochtend. Ik had dorst. Ik haalde een pak melk uit de koelkast.

Ik woon natuurlijk alleen, dus ik keek nog even om mij heen of de buurkinderen niet op de galerij stonden te kijken en me zouden zien. Toen slorpte ik het halve pak melk leeg. Zo, uit het pak. Ik doe dat soort dingen. Talk about living on the edge. Ik zette het pak naast me neer en ging achter de computer zitten.

De volgende ochtend, toen ik wakker werd en zin had in een lekker koud glas melk, toen stond het pak nog steeds naast de computer. De melk was een beetje zurig geworden! En lauw. Het smaakte nergens meer naar. Wie had dat op zijn geweten? Uiteraard ligt de dader op het kerkhof.

Zeker weten doe je het nooit. Dus ik besloot krachtdadig op te treden.
Ik heb mezelf onmiddellijk opgeroepen als getuige. Ik heb mij grondig verhoord. Al gauw bleken mijn geheugenproblemen op te spelen. Ik kan me nog vaag herinneren dat ik tegen mezelf zei dat ik het pak melk niet nu al in de koelkast terug hoefde te zetten.
Hoe kan dat dan, vroeg ik? Er is toch geen goede reden om dat pak maar de hele dag buiten de koelkast te laten staan? Het antwoord bleef uit. Dus draaide ik de duimschroeven harder aan. Heb je het soms zelf gedaan?

Toen voelde ik me toch behoorlijk onder druk gezet. Zoals bij elk verhoor, kan je een getuige als je maar genoeg druk uitoefent, alles laten bekennen. Je kan hem ook valse herinneringen opdringen. Die vrije wil die blijkt helemaal niet te bestaan. Lees het boek van Victor Lamme maar. Nou ja helemaal niet, ik wil meer zeggen dat die vrije wil sterk beïnvloedbaar is, bij eigenlijk iedere willekeurige persoon.
Onder druk van bijvoorbeeld een pistool kan ik me alles laten zeggen. Dat schijnt bij meer mensen het geval te zijn. Je vertelt diegene dat hij er zelf bij was en prompt, hij bekent. Alleen maar omdat hij bang is voor zijn eigen hachje.

De verdachte had wel bekend, maar de bekentenis was naar eigen zeggen onder druk tot stand gekomen. Wie heeft het dan gedaan? Nou, de verdachte bleek verwikkeld in een groot complot, dat tegen háár was gericht. Onder druk had zij dan ook een valse bekentenis afgelegd. De vrijmetselaars zaten erachter. Volgens de getuige had zelfs de verslaggever, ondergetekende, een blauwe maandag bij de vrijmetselaars gewerkt. Jaaaaaaaajaaaaaaa.

Nou zeg ik u er maar bij. Ik was ooit met wat balorige uitgekotste atheìstische, vrouwelijke minderheden, waaronder hoofdzakelijk ikzelf, zelf óók een vrijmetselgroep begonnen. Het is immers geen beschermde term. U als lezer mag er ook bij. En u mag zelf ook zo´n groep beginnen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u er een mooie baan aan overhoudt, maar voor je vrienden moet je wat overhebben. Dat dacht ik zelf ook. Ik heb mezelf dus maar alles gegeven wat ik had. Ik ben nu natuurlijk stinkend rijk en de president van Nederland.

Toevallig houd ik morgen, een zondag, open dag. De hele dag mag iedereen bij mij binnen komen wandelen. Ik ben er zeker bij. Zoals altijd op zondag zal je nou net zien, dat de opkomst op zo’n open dag toch tegenvalt. En waarom? Ik begrijp het niet. Wij staan open voor alle minderheden en andersdenkenden. Als u vrouw, of atheïstisch bent, dan is dat bij onze groep geen probleem.
Het gaat er eigenlijk alleen om dat u zichzelf ten positieve ontwikkelt. En dat u zichzelf duidelijk in symbolen weergeeft. Wij atheïsten hebben als symbool de rechtermiddelvinger van de rechterhand. Die dient te worden opgestoken met de palm naar het lichaam toe gericht, als collegiale begroeting naar anderen in onze groep. Vooral in het verkeer zijn wij actief.

De getuige begon te piepen en kermen dat het een lieve lust was. Het was een complot tegen haarzelf.
“Ik heb er kortom niks aan overgehouden aan die ongein. Ik wilde er dan ook al snel helemaal niks meer mee te maken te hebben.” Echt makkelijk kwam ik er toch niet vanaf. De hele wereld bleek vol te zitten met complottheoristen. Het pak melk bleek van mars te komen en gericht te zijn op een nieuwe wereldorde, waarin de pakken melk de baas zouden zijn. Ze zouden de totale macht aan zichzelf willen toeëigenen.
Dit hele verhaal staat dan ook, volgens deze verslaggever, volledig los van de zaak. Het gaat er helemaal niet om, of ik bij de vrijmetselaars zit en of ik toevallig van mars kwam en of ik een complot had tegen de Nieuwe Wereldorde om te voorkomen dat de pakken melk deze wereld zouden overnemen. Het gaat er in hoofdzaak om: Wie heeft dat pak melk niet netjes teruggezet in de koelkast!!
Zoals dat met complottheorieën gaat, is er gelukkig niets van waar. Maar de vraag blijft nog steeds open. Wie heeft nou dat pak melk niet meer terug in de koelkast gedaan? Onze lieve Heer zal het wel weten. Maar als atheïst geloof ik daar niet in. Als God een beetje een goeie vent is dan vindt hij dat vast niet erg.
Ik denk dan ook dat de echte waarheid nooit boven tafel zal komen. Ik moet me er maar gewoon bij neerleggen, dat de dader nooit bekend zal worden. De toekomst kan niet worden teruggedraaid. Dit pak melk wordt nooit minder zuur. Ik kan gewoon ook een glas water uit de kraan drinken. Daar is helemaal niets mis mee.

3 thoughts on “Het Melkcomplot

 • februari 8, 2015 om 3:05 am
  Permalink

  Heel goed verhaal, zaz, ook omdat het kind in de lezer (ja die zit nog ergens, heel soms) zelf het antwoord invult dat jij niet geeft: Iedereen heeft het niet gedaan! Nou dan rekenen we die ook in. Wordt het niet eens tijd dat jij met je unieke insteek en dingen e.e.a. onder de oksel pakt en bij een papieren uitgever langsgaat, ik denk aan De Harmonie? De vraag stellen is hem beantwoorden. Uw rj.

 • februari 10, 2015 om 12:28 am
  Permalink

  Wat reuze sympathiek! Misschcien moest ik dat inderdaad maar doen. Ik heb hier armen vol van alles en nog wat liggen, strips, gedichten, pff. Is u de rj van sargassoo?

 • februari 11, 2015 om 5:48 am
  Permalink

  Is ik. Ik heb je komst al aangekondigd, tenminste, ik heb jouw ditteme en datteme al gelinkt en gezegd dat ik je op het hart had gedrukt eens langs te gaan dan wel komen. Ze zijn zich aan het voorbereiden. Wie weet! Zou leuk zijn.

Reacties zijn gesloten.

Translate »
×
%d bloggers liken dit: